Onko Koçsel İlaçları, Türkiye’de hiç üretilmeyen ya da sınırlı sayıda üretilen yüksek etkinlikteki farmasötik dozaj formları ve ilaç etkin maddeleri geliştirme ve üretmek için gereken uzmanlarını yurtdışında eğitiyor. Yurtdışında söz konusu teknolojiye sahip nadir firmalarda verilen eğitimler, Türkiye’nin bu alanlarda ihtiyaç duyduğu uzmanların yetişmesine de katkı sağlıyor.
İlaç sektöründe ilkleri hayata geçiren öncü firmaların başında gelen Onko Koçsel İlaçları, 100 milyon euro yatırımla Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdiği farmasötik ilaç fabrikasında yüksek aktiviteli ürünlerin üretimini gerçekleştirecek. Alanında ilk ve tek ileri teknolojiye sahip fabrikada, Türkiye’de üretimi sınırlı sayıda olan ya da hiç üretilmeyen yüksek aktiviteli ürünler üretilerek Türk tıbbının hizmetine sunulacak.
Türkiye’de kısıtlı olarak üretilen ya da hiç üretilmeyen hayati önemi olan hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların Türkiye’de üretilmesine olanak sağlayan Onko Koçsel fabrikası, bu ilaçlarda dışa olan bağımlılığını azaltmanın yanı sıra, onkolojik olarak sahip olduğu yüksek kapasite sayesinde Türkiye’nin bu alanda tüm ihtiyacını karşılayabilecek güce de sahip bulunuyor.
Uzmanlar yurtdışında eğitiliyor
İlaç sektöründe çok özel bir üretim gerçekleştirecek olan Onko Koçsel‘in teknik kadrosu, ürünlerin geliştirilmesi, üretimi ve analizleri, yüksek standartta ve doğru şekilde gerçekleştirmek için yerinde eğitimlere gönderiliyor.
Halihazırda Onko Koçsel‘in üretim ekibi, ileri teknolojiye adapte olmak ve cihazları efektif şekilde kullanmak amacıyla söz konusu cihazları üreten firmalardaki eğitimlerini tamamlamış bulunuyor. Diğer yandan Onko Koçsel, Türkiye’de üretilecek ürünlerin geliştirme ve analiz süreçlerini bilen profesyonel uzman sayısının yetersizliği nedeniyle, yabancı uzmanlarla çalışmak yerine kendi alanlarında başarılarını kanıtlamış uzmanlara fırsat sağlayarak bu niş alanlara özel çalışmaları öğrenmeleri amacıyla yurtdışına uzun süreli eğitimlere gönderiyor. Yurtdışında söz konusu teknolojiye sahip nadir firmalarda verilen eğitimler, Türkiye’nin bu alanlarda ihtiyaç duyduğu uzmanların yetişmesine de katkı sağlıyor.
Hedef GMP onaylı onkoloji AR-GE merkezi
AR-GE faaliyetlerinin Onko Koçsel İlaçları’nın temeli olduğunu ifade eden Onko Koçsel İlaçları İnsan Kaynakları ve Legal Departman Müdürü Ayda Onat Orallar, Türkiye’de sınırlı sayıda üretilen ya da hiç üretimi yapılmayan, yüksek etkinlikteki farmasötik dozaj formları ve ilaç etkin maddeleri geliştirme ve üretme yönünde yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirtiyor.
AR-GE çalışmalarını çeşitli proje bazlı işbirlikleri ile sürdürdüklerini ifade eden Onat Orallar, işbirliklerini proje bazında TÜBİTAK, TEYDEP, SANTEZ ve üniversitelerle gerçekleştirdiklerini belirtiyor. AR-GE çalışmalarında tamamlanan veya devam eden her projenin özel sektör ve üniversite birlikteliğine dayandığını kaydeden Onat Orallar, önümüzdeki dönemde en büyük projelerinden birinin, yakın tarihte yaptıkları AR-GE merkezi başvurusu ile Türkiye’nin ilk GMP onaylı onkoloji AR-GE merkezi olmak olduğunun altını çiziyor.
Detaylı bilgi için:
Haber Atölyesi – 0216 545 01 03
Onko Koçsel – Onko İlaç, 1987 yılında kan ürünlerini Türkiye’ye ilk kez getirerek Türkiye ilaç sektöründeki yerini aldı. 1995 yılında ise Koçsel İlaç, kardeş şirket olarak gruba katıldı. Kuruluşundan bugüne yüzde 100 Türk sermayeli bir kuruluş olarak faaliyet gösteren Onko Koçsel İlaçları, şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı İrfan Koç’un 35 yılı aşkın sektör deneyimiyle Türk tıbbına önemli hizmetlerde bulunmakta, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi çözümleriyle birçok ilki hayata geçirmektedir. Hizmette ilklere ve kalıcı eserlere imza atan Onko Koçsel İlaçları, 2015 yılında büyük bir atılım gerçekleştirerek Türkiye’de bir ilk ve tek olan yüksek aktiviteli ürünler için ileri teknolojiye sahip farmasötik üretim tesisinin açılışını gerçekleştirmiştir. Tesis, Türkiye’de kısıtlı olarak üretilen ya da hiç üretilmeyen, hayati önemi olan hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların Türkiye’de üretilmesine olanak sağlamaktadır. En ileri teknolojiyle üstün kalite koşullarında üretim gerçekleştiren tesis, Türkiye’nin dışa olan bağımlılığını azaltmanın yanı sıra, onkolojik olarak sahip olduğu yüksek kapasite sayesinde Türkiye’nin bu alanda tüm ihtiyacını karşılayabilecek gücü elinde bulunmaktadır. Tesislerin yapıtaşı olan AR-GE faaliyetleri, Türkiye’de sınırlı sayıda üretilen ya da hiç üretimi yapılmayan, yüksek etkinlikteki farmasötik dozaj formları ve ilaç etkin maddelerini geliştirme ve üretim faaliyetlerini yürütmektedir.