Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye’nin katkıları ile gerçekleşen “Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, ağustos ayı takvimiyle lise öğrencilerini eğitim ve bilimle buluşturmaya devam ediyor.  

22 Ağustos’ta gerçekleşecek “Kanser Biyolojisinde Büyük Veri ve Uygulamaları” bilim etkinliği ile 28 Ağustos’ta gerçekleşecek “Mikroakışkan Çiplerde Ayrıştırma, Karıştırma ve Analiz” konulu bilim etkinliği, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Ücretsiz gerçekleşecek etkinlikler sonrasında tüm katılımcı gençlere dijital katılım belgesi verilecek.

Gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlayan proje sayesinde 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri; farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, bilimsel süreçleri yakından inceleme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri tecrübe edebiliyor.

Ücretsiz gerçekleşen bilim etkinliklerinin duyurularına Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. #bilimgençlerlekazanacak

“Kanser Biyolojisinde Büyük Veri ve Uygulamaları” Konulu Etkinlik Takvimi:
 
22 Ağustos 2024 Perşembe, saat 14.00
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü, Doç. Dr. Ahmet Acar ile “Kanser Biyolojisinde Büyük Veri ve Uygulamaları” konulu online bilim etkinliği
Doç. Dr. Ahmet Acar: “Kanser Biyolojisinde Büyük Veri ve Uygulamaları” etkinliğinde öğrenciler ile birlikte kanser araştırmalarında büyük verinin rolünü ve bu verilerin biyolojiye olan etkisini tartışacağız. Etkinliğimizde ayrıca, büyük veri analizlerinin kanser biyolojisine nasıl katkı sağladığını ve bu verilerin klinik uygulamalarda nasıl kullanılabileceğini ele alacağız.”


“Mikroakışkan Çiplerde Ayrıştırma, Karıştırma ve Analiz” Konulu Etkinlik Takvimi:
28 Ağustos Çarşamba, saat 14.00
Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Prof. Dr. Ali Koşar ile
“Mikroakışkan Çiplerde Ayrıştırma, Karıştırma ve Analiz” konulu online bilim etkinliği
Bilim Etkinlikleri *Kayıt Formu:  
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPM1hJmO5ahLRRCt5h2nrk87KZUajJhidc54iMcpd-DgxrGQ/viewform


Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: [email protected] 
Programa katılmak isteyen 14-18 yaş arasındaki gençlerin kayıt formunu,
velilerinin doldurması beklenmektedir.