Amgen’ın katkılarıyla, kadın sağlığına dair önemli bilgilerin uzmanlar tarafından gönüllü olarak aktarıldığı Türkiye’nin ilk kadın sağlığı podcast serisi Kadına Sağlık, 100 bin dinleyiciyi aştı. Geçtiğimiz yıl başlatılan seri Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün en prestijli ödül programı olan Altın Pusula’da ‘Sağlık’ alanında ‘Sponsorluk İletişimi’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Biyoteknoloji şirketi Amgen’ın da destekçileri arasında yer aldığı ‘Kadına Sağlık’ podcast serisi, Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün en prestijli ödül programı Altın Pusula’da ‘Sağlık’ alanında ‘Sponsorluk İletişimi’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Professional Women’s Network İstanbul (PWN İstanbul), Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliği, UN SDSN Türkiye ve Awen for Us desteğiyle gerçekleştirilen ‘Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Programı’ mezunları tarafından hayata geçirilen seri, 100 bin dinleyiciyi aştı.

Sunuculuğunu yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan’ın üstlendiği podcast serisinde, birbirinden kıymetli gönüllü kadın konuşmacılar, kadın sağlığına dair önemli bilgiler aktarıyor. Amgen’ın koşulsuz katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Kemik Erimesi’ (Osteoporoz) konulu bölümde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şansın Tüzün, hayatta sağlam durmak için kemik erimesinin nedenlerini, önlemleri ve daha fazlasını aktarıyor.

Gönüllülerin Türkiye’deki kadınlara armağanı

Amgen Türkiye Genel Müdürü, PWN Danışma Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Programı’nın yaratıcılarından Güldem Berkman ödülle ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “PWN İstanbul ve ilaç sektöründen 5 kadın olarak, sağlık sektöründe kadın lider sayısını artırmak üzere Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi ve Awen for Us desteğiyle başlattığımız Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Programı’nın dördüncü yılındayız. İlaç ve sağlık sektöründen ulusal ve uluslararası 35 farklı şirketin genel müdürlerinin, tam gönüllülükle bilgi ve birikimlerini yeni kadın liderleri desteklemek üzere paylaştığı programımızla 50 mezunu olan kocaman bir kadın lider yetenek havuzu oluşturduk. Kadın liderler için sürdürülebilir fayda yaratmak üzere hayata geçirdiğimiz programın ilk meyvesi olan ‘Kadına Sağlık’ Podcast Projesi, geçtiğimiz yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında projeye katkı sağlayan tüm gönüllülerin Türkiye’deki kadınlara armağanı olarak hayata geçirildi. Bu özel proje ile ödüle layık görülmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Türkiye’nin ilk kadın sağlığı podcast serisi

Tüm kadın konuşmacıların gönüllü olarak yer aldığı ‘Kadına Sağlık’ podcast serisi, “Kadına sağlık, yarınlar aydınlık” sloganıyla yola çıktı. Türkiye’nin ilk kadın sağlığı podcast serisinde, “Bilgi kadını güçlendirir, kadın toplumu dönüştürür” misyonuyla; sağlıklı yaşamdan, infertiliteye, depresyondan, kemik erimesi ve meme kanserine kadar birçok önemli konuda uzman gönüllü kadın konuşmacılarla derinlemesine söyleşilere yer veriliyor. Her bölümünde farklı bir konu ele alınarak, kadın sağlığı okuryazarlığını artırmak hedefiyle kadın sağlığına dair geniş bir yelpazede bilgi sunuluyor.

Kadına Sağlık podcast serisinin tüm bölümlerine Spotify, Youtube ve Apple podcast platformlarından ulaşılabiliyor:

  • https://panel.basinlistem.com/[email protected]&MailID=38899496&url=https%3a%2f%2fopen.spotify.com%2fshow%2f3dKVUcOtdYB2Hjutvdt0DR
  • https://panel.basinlistem.com/[email protected]&MailID=38899496&url=https%3a%2f%2fwww.youtube.com%2f%40KadinaSaglik
  • https://panel.basinlistem.com/[email protected]&MailID=38899496&url=https%3a%2f%2fpodcasts.apple.com%2fus%2fpodcast%2fkad%25C4%25B1na-sa%25C4%259Fl%25C4%25B1k%2fid1720104043

Error! Filename not specified.

İletişim sektöründe 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri bu yıl 22. kez sahiplerini buldu. Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün ilk ve en prestijli ödül programında 2023 yılının en başarılı projeleri ödüllendirildi.

Kadına Sağlık Podcast Serisi Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Gönüllü Proje Ekibi:

Ayşenur Kökenli Paksoy, Başak Özata, Begüm Sarıoğlu, Burcu Yazar Elmas, Cansu Dal Kaynak, Çağcan Ölmez, İrem Kıratlıoğlu Sakar, Şule Kahveci Sayar

Amgen Hakkında
Biyoteknoloji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Amgen, biyolojinin gücünü kullanarak ciddi hastalıklara yönelik yenilikçi ilaçlar keşfedilmesi, geliştirilmesi, üretimi ve hastalara sunulması için çalışmaktadır. Merkezi Thousand Oaks, Kaliforniya olan Amgen, dünya çapında 100’den fazla ülkede 20 binin üzerinde çalışanı ile hastaların karşılanmamış ihtiyaçlarına, sağlık durumlarının iyileştirilmesine ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik tedaviler geliştirmeye odaklanmaktadır. Amgen, stratejik önem taşıyan bölge ülkelerinde büyümeyi hedeflemiş ve Türkiye’yi de faaliyet göstereceği ülkelerden biri olarak belirlemiştir. Türkiye’de Amgen, 2005 yılında bir distribütör aracılığı ile ürünlerinin dağıtımına başlamış ve 2010 yılında merkez ofisini açmıştır.