Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin medikal lideri oldu.
Roche Türkiye, klinik çalışmalara global düzeyde katkı sağlayacak.
Roche Türkiye Medikal Bölümü, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki ülkelere klinik çalışmalar konusunda liderlik etmek üzere bölgenin HUB (Merkez) lideri oldu. Roche Türkiye, bu bölgedeki ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik klinik çalışmalar programlarına yön verecek. Daha önce CEMAI Bölgesi Eğitim Merkezi ve IT – CRM ve Eğitim çalışmaları üssü ile 6. Bölge İlaç Geliştirme Merkezi olarak seçilen Roche Türkiye, böylece uluslararası sorumluluklarına bir yenisini daha ekledi.
Roche Türkiye‘nin liderliğini üstlendiği MENA bölgesinde Cezayir, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, İran, Ürdün, Lübnan, Suriye, Fas, Pakistan, Suudi Arabistan, Tunus ve Türkiye yer alıyor. 3 yönetim merkezinden ve 10 medikal departmanından oluşan bölgede 2011 yılı itibarıyla 12 bin 248 hasta ve 90 çalışan ile ile 66 aktif araştırma yürütülüyor ve 17 araştırma planlanıyor.
Roche Medikal Direktörü Dr. Fulya Erman, Medikal Merkez ile, ülkelerin birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmasının amaçlandığını belirterek şunları söylüyor:
‘CEMAI Bölgesi’nde (Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan) bölgesinde 5 merkez (hub) kuruldu. Bunlar, Ortadoğu, Güney ve Orta Afrika, Hindistan, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Doğu Avrupa. Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’deki (MENA) ülkelerine liderlik edecek.’
Dünyada araştırma geliştirme çalışmalarına yaptığı yatırımlarla fark yaratan Roche, Türkiye‘de de geniş bir klinik araştırma departmanıyla hem lokal, hem de global olarak başlatılan çalışmalara yüksek oranda katkıda bulunuyor. Halihazırda yaklaşık 40 lokal ve global klinik çalışma yürütülüyor.