Roche, toplumun sağlık alanındaki bilinçlenmesinde önemli bir konuma sahip olan hasta derneklerinin kapasitelerinin gelişimine yönelik oluşturduğu “Sivil Toplum Destek Programı”nı hayata geçirdi.
Kanserle Dans Derneği’nin de yer aldığı projede derneğin stratejisi belirlenerek gelecek hedefler belirlendi.
Hasta ve hasta yakınlarına yönelik hizmet üreten sivil toplum örgütlerinin kapasitesini güçlendirmek, sürdürülebilirliklerini sağlamak amacıyla geliştirilen “ Roche Sivil Toplum Destek Projesi Sosyal İnovasyon Merkezi’nin ( SİM ) danışmanlığı ile hayata geçirildi.
Sağlık alanında birey ve toplum ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirerek hayatı daha ileriye taşımayı hedefleyen Roche, STK’ların sürdürülebilir yapıya kavuşmalarını sağlamak, onları güçlendirmek ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlamak amacıyla Mayıs ayında başladığı programa, 29-30 Ağustos’ta gerçekleştirdiği seminerle devam ediyor.
Genel olarak derneklere STK’ların çalışma alanları, sorunları, faaliyet alanları, eğilimleri, çalışmaları, örgütlenme stratejileri, kurumsallaşma çalışmaları, insan kaynakları ve iletişim alanında eğitimler veriliyor.
Kanserle Dans Derneğine Kurumsal Kimlik Çalışması
Daha kurumsal bir yapıya sahip olmak ve daha fazla insana ulaşmak için “Roche Sivil Toplum Destek Programı”na katıldıklarını belirten Kanserle Dans Derneği Başkanı Esra Çokçetin “Kanserle Dans Derneği, Mayıs 2013 yılında kurulmuş, çok yeni bir dernek olarak faaliyete başladığından Roche Sivil Toplum Destek Programı” kurumsallaşma adına bizim için çok güzel bir fırsat. Programın başından bugüne geldiğimiz noktayı değerlendirirsek dernek sorunlarının tespiti, planlama ve gelecek hedeflerimiz konularında birçok stratejik adım attık. Kısa sürede dernek algısı üzerine yaptığımız çalışmalara hız verdik. Bundan sonraki süreçte edineceğimiz bilgilerin derneğimiz için daha da önemli olacağını düşünüyorum bu fırsat için Roche’a teşekkür ederim” dedi.
Pazar Erişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Levent Yanık programla ilgili, “Bilinçlendirme, eğitim ve hasta hakları alanlarında çalışmalar yürüten hasta dernekleri için Roche Sivil Toplum Destek Programı’nı hayata geçirmekten çok mutluyuz. Bu kapsamda amacımız toplum sağlığı adına birlikte daha güçlü ve etkili çözümler yaratmak. Derneklerin kendi belirledikleri yolda başarıya ulaşmak için kapasitelerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Sivil Toplum Destek Programı Nedir?
Roche’un desteği ve Sosyal İnovasyon Merkezi’nin ( SİM ) danışmanlığı ile hayata geçirilen “Roche Sivil Toplum Destek Projesi; kanserli hastalar ve yakınlarına yönelik hizmet üreten Sivil Toplum Örgütleri’nin kapasitesini güçlendirmek, sürdürülebilirliklerini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.
Program kapsamında, seçilen sivil toplum örgütlerinin; Kistik Fibrozis Derneği (KİFDER), Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), Kanserle Dans Derneği, Trabzon Umut ve Savaşım Derneği, Genç Birikim Derneği; stratejik yönetim kapasitesini, kurumsal süreçlerini ve uygulama kapasitelerini güçlendirme ile süreç yönetimlerini destekleme ve geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.
Roche Hakkında
Merkezi İsviçre Basel’de bulunan Roche, ilaç ve diagnostik alanında dünyanın önde gelen araştırma odaklı sağlık gruplarındandır. Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olarak Roche, onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında yenilikçi ve farklı ilaçlar geliştirmektedir. Aynı zamanda in-vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında dünya lideri olan Roche, diyabet yönetiminde de öncüdür. Roche’un kişiye özel tedavi stratejisi, hastaların sağlığı, yaşam kalitesi ve hayatta kalma oranlarında somut yenilikler getirecek ilaç ve tanı araçlarını sağlamayı hedeflemektedir. 1896 yılında kurulan Roche, yüz yılı aşkın süredir küresel sağlık alanında önemli katkılar sağlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında hayat kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryaller ve kemoterapinin yer aldığı 28 ilaç Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Dünya genelinde 88,500 çalışanı ile Roche Grubu, 2014 yılında Ar-Ge çalışmalarına 8.9 milyar İsviçre Frangı yatırım yapmış, grup satışlarından 47.5 milyar İsviçre Frangı ciro elde etmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai İlaç’ın da çoğunluk hissesine sahiptir. Roche, 1958 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye’de ise yaklaşık 330 çalışanıyla hemen her noktaya hizmet götürmektedir. Daha fazla bilgi için www.roche.comve www.roche.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kanserle Dans Derneği Hakkında
Kanserle Dans Derneği, 2012’de sosyal medya platformunda doğmuş ve 2013 yılında Amerika ve Türkiye’de dernekleşmiştir. Kurulusundan beri amacı hasta ve hasta yakınlarına doğru bilgi aktarımı, psikolojik destek platformu yaratmak olan Kanserle Dans, zaman içerisinde hasta ve hasta yakınlarından gelen istek ve öneriler doğrultusunda şekillenmiştir. Koşulsuz desteğini esirgemeyen sağlık çalışanları ile beraber Türkiye’de her hafta canlı Webinar’lara imza atan Kanserle Dans, almış olduğu eğitim sayesinde hem kurumsal gelişmeyi, hem de her türlü yenilik ve ilklerle kanser hastasının nabzını tutmaya devam etmek arzusundadır.