Roche, toplumun sağlık alanındaki bilinçlenmesi ve gelişmesinde önemli bir konuma sahip olan hasta derneklerinin kapasitelerinin arttırılmasına yönelik oluşturduğu “Sivil Toplum Destek Programı”na Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ile devam ediyor.
Hasta ve hasta yakınlarına yönelik hizmet üreten Sivil Toplum Örgütleri’nin kapasitesini güçlendirmek, sürdürülebilirlik yeteneklerini geliştirmek amacıyla “Roche Sivil Toplum Destek Projesi” Sosyal İnovasyon Merkezi’nin ( SİM ) danışmanlığı ile hayata geçirildi.
Sağlık alanında birey ve toplum ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiren Roche, STK’ların sürdürülebilir ve daha güçlü bir yapıya ulaşmalarını sağlamak amacıyla Mayıs ayında başladığı programına devam ediyor. 29-30 Ağustos tarihlerinde iki günlük seminere katılan derneklerden Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER)’in de dahil olduğu proje, hasta derneğinin hedeflerine ulaşması için, mevcut kapasiteleri geliştirmeyi ve katkıda bulunmayı hedefliyor.“Roche Sivil Toplum Destek Projesi” kapsamında derneklere STK’ların çalışma alanları, sorunları, faaliyet alanları, eğilimleri, çalışmaları, örgütlenme stratejileri, kurumsallaşma çalışmaları, insan kaynakları ve iletişim alanında eğitimler veriliyor.
“Roche çalışmalarımızın değerini arttıracak
Meme kanseri, Türkiye’de her geçen gün artan kanserler arasında yer alıyor. Özellikle kadınların hayatını etkileyen bu hastalık ile ilgili Türkiye’de de yeni tedaviler üzerine çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Memeder olarak bu alanda birçok çalışma yaptıklarını belirten MEMEDER Başkanı Ülkü Büyükgönenç, kapılarını çalan hastalara uluslararası standartlarda destek verdiklerine dikkat çekti. Büyükgönenç, Roche’un söz konusu bu çalışmasına katılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydederek, şöyle devam etti:
“Biz dernek olarak uzman kadro, kurum ve gönüllülerle birlikte meme sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Amacımız bu alanda tanı alan hastalara sosyal-psikolojik destek vererek yaşam kalitelerini yükseltmek. Dolayısıyla Roche ile bu iş birliğimizin, ileriye yönelik süreçte katma değeri yüksek çalışmalar gerçekleştirmemize olumlu katkısı olacağını düşünüyoruz.
“Amacımız etkili çözümler üretmek”
Pazar Erişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Levent Yanık programla ilgili, “Bilinçlendirme, eğitim ve hasta hakları alanlarında çalışmalar yürüten hasta dernekleri için Roche Sivil Toplum Destek Programı’nı hayata geçirmekten çok mutluyuz. Bu kapsamda amacımız toplum sağlığı adına birlikte daha güçlü ve etkili çözümler yaratmak. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğin uzun soluklu bir sürecin ilk adımı olmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Sivil Toplum Destek Programı Nedir?
Roche’un desteği ve Sosyal İnovasyon Merkezi’nin ( SİM ) danışmanlığı ile hayata geçirilen “Roche Sivil Toplum Destek Projesi; kanserli hastalar ve yakınlarına yönelik hizmet üreten Sivil Toplum Örgütleri’nin kapasitesini güçlendirmek, sürdürülebilirliklerini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.
Program kapsamında, seçilen Sivil Toplum Örgütlerinin; Kistik Fibrozis Derneği (KİFDER), Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), Kanserle Dans Derneği, Umut ve Savaşım Derneği, Genç Birikim Derneği stratejik yönetim kapasitesini, kurumsal süreçlerini ve uygulama kapasitelerini güçlendirme ile süreç yönetimlerini destekleme ve geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.