Janssen Türkiye şirket binasını da çevreci yapıyor…

 

Janssen Ekolojik Ekibi sizi de kurumsal karbon ayak izinizi ölçmeye davet ediyor

“Ekolojik Düşün Ekolojik Yaşa” sloganıyla kurulduğu günden bu yana birçok çevre aktivitesi gerçekleştiren Janssen gönüllü çevre ekibi Ekolojik, 5 yılda 350 ağaç kurtardı.

Tüm şirket çalışanlarını çevre konusunda bilinçlendirmek üzere 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde myclimate Türkiye ile bir toplantı düzenleyen Janssen Ekolojik ekibi, geri dönüşüm çalışmalarının yanı sıra şirket binasını da çevreci bina yapmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.  Hayata geçirdikleri geri dönüşüm projeleriyle şirket içinde yüzde 34 oranında enerji tasarrufu da sağlayan Ekolojik ekibi, yaklaşık 250 ton karbon salımının da önüne geçmiş oldu

 

Janssen Türkiye çalışanlarının, çevreyi ve dünyayı korumak için herkesin ufak ayrıntılara dikkat ederek ve yaratıcılıklarını kullanarak büyük farklar yaratabileceği düşüncesiyle oluşturduğu Ekolojik grubu hedef büyüttü. Çevre aktivitelerine başladıklarında hedefleri yüzde 20 oranında tasarruf etmek olan Janssen Türkiye çalışanlarından oluşan 10 kişilik Ekolojik ekibi özverili çalışmaları sayesinde yüzde 34 oranında enerji tasarrufu sağladı.

Karbon yönetimi konusunda dünya liderlerinden olan İsviçre kökenli myclimate Vakfı’nın Türkiye ortaklığı myclimate Türkiye ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilen organizasyonla Janssen çalışanlarına çevre konusunda daha da bilinçlendirmek için kısa bir eğitim verdi.

 

myclimate Türkiye,  Janssen çalışanlarının

bireysel karbon ayak izlerini ölçümlemek üzere bir de anket gerçekleştirdi.

 

Sizin de karbon ayak izinizi ölçebilmeniz için aşağıda paylaştığımız anket sonuçlarına göre çok çarpıcı veriler ortaya çıktı;

  • Şirket çalışanlarının % 80’ninin enerji tasarruflu ev aletlerini kullandığı,
  • %70’inin yalıtımlı konutlarda ikamet ettiği,
  • %62’sinin evde ve iş yerinde geri dönüşüm yaptığı açıklandı.

 

Yeni Hedef Şirket Binasını Çevreci Yapmak

Çalışanlara özellikle geri dönüşüm konusunda bireysel olarak da neler yapılabileceğini anlatan myclimate Türkiye ekibi, Janssen Ekolojik ekibinin liderliğinde bugüne kadar yapılan çalışmaları da değerlendirdi ve şirket içinde çevre bilincini ölçümlemek için yaptıkları anket sonuçlarının çok olumlu olduğunu söyleyerek;

“myclimate Ailesi olarak Janssen’in Ekolojik ekibini çevre konusunda bu kadar duyarlı oldukları için tebrik ediyoruz. Canla başla çalışan bir ekip ve geliştirdikleri projeleri de çok beğendik. Karbon ayak izi azaltılması konusunda etkili çalışmaları var. Normalde Türkiye’de geri dönüşümle ilgili bir bilinç yok maalesef. Şirket içinde yaptığımız anketlerde de gördüğümüz üzere burada gerçekten yüksek bir bilinç var” açıklamasını yaptı.

Janssen İK Direktörü Demet Akman ise Janssen’in karbon ayak izini azaltma konusunda çok hassas davrandığını belirterek gönüllü şirket çalışanlarından oluşan Ekolojik ekibinin çok verimli projeler geliştirdiğini vurguladı. Akman “Kağıt ve enerji tasarrufuyla başlayan çevre aktivitelerimiz atıkların toplanmasına katkılarla devam ediyor. Janssen Ekolojik ekibinin şimdiki hedefi ise şirket binasını çevreci yani yeşil bina yapmak” dedi.

Janssen Ekolojik ekibi elektrik, su ve tonlarca kâğıt israfını azaltmak konusunda yaratıcı çözümler geliştirerek 5 yılda 350 ağacı kurtarmanın yanı sıra 250 ton karbon salımını da engellemiş oldu. İnsan sağlığı için ciddi tehlike oluşturan kurşun, civa, fosfor gibi zararlı atıklar ile ilgili çalışmalar da yürüten Ekolojik ekibi, 2011 yılından bu yana 50 kg zararlı atığın toplanmasına katkıda bulundu.

Ekolojik Ekibinin Çalışmaları

Kağıt atıklarının geri dönüşüm kutularına atılmasını sağlamak amacıyla masa altlarına konulmak üzere geri dönüşüm kutuları tasarlandı ve tüm şirkete dağıtıldı.

Dahili gönderimlerde, zarf tüketimini önemli ölçüde azaltacak olan ve kullanılmış zarfları tekrar kullanılabilir hale getiren bir etiket yaratıldı. Üzerlerinde Gönderen-Alan kısımlarında 20 satır bulunan etiketler, dâhili iletişim zarflarına yapıştırılarak, aynı zarfın 20 kez kullanılabilmesi sağlandı. Bu sayede zarf tüketiminde de yüzde 34 azalma sağlandı.

Şirkette elektrik tüketimini azaltmak amacıyla, tüm odalardaki elektrik düğmelerine canlı renklerle tasarlanmış ve kullanılmadığında ışığın kapatılmasını hatırlatan görseller yapıştırıldı. Su israfının azalması amacıyla da muslukların çevresine uyarılar asıldı.

Ekolojik Ekibi tarafından tasarlanan projenin tanıtım posterleri kullanılmış ve çöpe atılmış kâğıtlardan üretildi.

***

Janssen hakkında

 

Johnson&Johnson grubuna 1961 yılında katılan Janssen Pharmaceutica, 1994 yılında Cilag şirketiyle birleşerek Janssen-Cilag adını almıştır. Johnson&Johnson bünyesinde faaliyet gösteren Janssen-Cilag, 10 Eylül 2010 tarihinden itibaren Janssen adı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Janssen dünyanın önde gelen yenilikçi ve Ar-Ge odaklı sağlık şirketlerinden biridir. Merkezi Belçika’da bulunan Janssen, psikiyatri, onkoloji, algoloji, enfeksiyon, iç hastalıkları, nöroloji, dermatoloji, diyabet ve immünoloji alanlarında insan sağlığının iyileştirilmesi için Ar-Ge, pazarlama ve satış faaliyetleri gerçekleştirmektedir.