1443704650_steptember_fb_postCerebral Palsy (CP) hakkında toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla birçok çalışmaya imza atan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın (TSÇV) Eylül ayı boyunca tüm dünyayla eş zamanlı olarak yürüttüğü Steptember projesinde ilk etap sona erdi. Sağlıklı yaşam için herkesi adım atmaya teşvik eden ilk etapta, kampanyaya Türkiye’den katılan 1549 kişi toplamda 250 milyon adım atarak Cerebral Palsy’li çocukların eğitim ve rehabilitasyonunda kullanılmak üzere 225 bin TL bağış topladı. 31 Ekim’de sona erecek kampanyanın ikinci etabında bağış toplanmaya devam edilecek.

2 – 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen projenin ilk etabında 50 kurum ve 453 takım yarıştı. Günde 10 bin adım hedefine ulaşmak ve CP’li çocuklara destek olmak için başta ofis çalışanları olmak üzere toplumun her kesiminden birey çeşitli bağış toplama etkinlikleri ve kampanyalarla Steptember’a destek oldu.

 

Steptember’ın en çok bağış toplayan takımı Odea Bank’tan, en çok adım atan takımı UPS Türkiye’den oldu

 

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Steptember kampanyasının Türkiye ayağında en çok bağışı toplayan takım 19.900 TL ile Odea Bank’tan Charlie’s Angels takımı oldu. Türkiye birincisi olan takım dünya sıralamasında da 10. sıraya yerleşti. EY Türkiye’nin Coni Walker takımı 8.665 TL bağış toplayarak ikinci olurken, Viko by Panasonic’in VİKO Electronics R&D takımı da 8.220 TL ile üçüncü oldu.

 

Dünyada en çok adım atan ilk 3 takım Türkiye’den

 

UPS Türkiye’nin Hayalet Adımlar takımı 4.332.548 adım ile birinci, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Teknik İşler Güçler Takımı 4.105.071 adım ile ikinci, UPS Türkiye’nin SpeeDI takımı 3.664.789 adım ile dünya 3.’lüğünü göğüsledi.

 

Kampanyaya dahil olan Avustralya, Amerika, Kanada, İngiltere, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Hindistan ve Singapur’daki takımlar bir ay boyunca toplam 9.733.714.02 bin TL bağış topladı.

 

Toplanan bağışlar, Cerebral Palsy’li çocuklara eğitim ve rehabilitasyon desteğinin yanı sıra destekleyici malzemelerin ulaştırılması, yeni doğanlarda Cerebral Palsy’nin önlenmesi için araştırmalar yapılması ve Cerebral Palsy’li bireylerin hayata katılımının desteklenmesi için kullanılacak.

 

Cerebral Palsy (CP) Hakkında:

Cerebral Palsy (CP), hareketi programlayan, hareketi başlatan, hareketin düzenli olmasını sağlayan, beyin ve beyincikteki bozuklukların neticesinde oluşan, beyin engeli durumu olup ilerleyici değil. Çocuğa eğitim ve rehabilitasyon uygulanarak beyin veya beyinciğin sağlam kalmış alanlarına işlevsellik kazandırılabiliyor. Böylece çocukların günlük yaşam kalitesi arttırılabilir ve yaşamlarını bağımsız sürdürmeleri sağlanabilir. Eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri; fizyoterapi, özel eğitim, iş uğraşı terapisi, konuşma terapisi, hidroterapi, spor, psikolojik destek ve sanat terapisi gibi birçok alanı içeriyor.